Warzywa kiszone

Składniki:

- Małe cebulki

- Papryka w różnych kolorach

- Cukinia zielona i żółta

- Patison

- Czosnek

- Kalafior

- Ogórki

- Dynia

- Gorczyca – 1 łyżka

- Ziele angielski

- Chrzan świeży – 1 sztuka

- Papryczka chili

- 2 listki laurowe

 

Wykonanie: 

Warzywa umyć, obrać i duże pokroić na cząstki. Cebulki włożyć całe. Do słoja 5 litrowego układać porcjami przygotowane warzywa. Koper i czosnek umieścić na spodzie słoja. Dodać gorczycę, ziele angielskie, chrzan świeży, papryczkę chili oraz 2 listki laurowe. Całość zalać osoloną woda w proporcji 1 łyżka soli na 1 litr przegotowanej wody 

            

 

Produkt 7 dni po zakiszeniu